10/05/2015

Výhodná konverze měn u Lynx

Konverze měn u Lynx není nic složitého, když máte ten správný návod. Chvíli mi trvalo, než jsem ho našel, tak sem pro ostatní dávám odkaz na tento návod.

Za konverzi korun na na dolary u Lynx zaplatíte nějakých 100 Kč (minimální poplatek) pokud si převedete pár desítek tisíc korun. Nic víc si Lynx neúčtuje a dolary nakupujete za tržní ceny.

Peníze které si u Lynx vyměníte si poté můžete poslat na svůj cizoměnový účet. Převod peněz na účet u banky je ze strany Lynx jednou měsíčně zdarma, pouze je potřeba dát si pozor na poplatky za přijaté platby ze strany banky. Třeba u FIO banky je to aktuálně za 100 Kč v případě dolarů.

Celkově by to v tomto případě vyšlo na 200 Kč, což je dejme tomu při konverzi 20ti tisíců korun jedno procento a při konverzi větších částek to vychází ještě lépe.
UPDATE leden 2016 - není to tak jednoduché jak se zdálo... ještě je potřeba počítat s poplatky tzv. korespondenčních bank, přes které se cizoměnové transakce provádějí. To jsem ještě do nedávna nevěděl...

V bankách a směnárnách vychází konverze podstatně hůře (většinou několik procent), takže pokud třeba chcete nakoupit přes internet zboží ze zahraničí, nebo si vyměnit peníze na dovolenou, tak přes Lynx to není vůbec špatný nápad...

Poznámka - v případě peněz na dovolenou je ještě potřeba počítat s možným poplatkem za výběr hotovosti v cizí měně ze strany banky.

2 komentáře:

  1. Na konverzi na nákup zboží je lepší použít easychange. Kurzovy spread drží okolo 0.12-0.14kc a když se použiji účty u Fio banky, tak je to celé bez poplatků.
    Škoda, že Lynx chce vysoké poplatky za příjem platby v USD, ušetřil bych těch 100Kc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty vysoké poplatky za poslání USD na obchodní účet nejsou ze strany Lynx (ze strany Lynx je to zadarmo). Jsou ze strany korespondenčních bank - ještě do nedávna jsem ani nevěděl, že něco takového je...

      Vymazat

Sem můžete psát Vaše dotazy